Walk on

Vandaag de stoute wandelschoenen aangetrokken, die nog ingelopen diende te worden, i.p.v. op de racefiets, i.v.m. natte weg en veel wind.
Zodoende, Heemskerkerduin in, waar ik paaltjes tegenkwam met gekleurde pijlen en omdat ik ´oranje boven´ vind, koos ik ervoor om die te volgen.
Ik liep met Nordicwalking stokken en dat vind ik wel fijn, want dan heb je tenminste iets bij je als zo´n ´longhorn´ Schotse hooglander wat van je ´wil´.
Ben afgelopen zaterdag voor het eerst begonnen met het Nordicwalken, in groepsverband en daar werd mij gezegd dat een tussentijdse training mij goed zou doen, zodoende was ik daar vandaag mee begonnen.
Als ik na 2 uur begin te denken, “komt er nu nooit eens een einde aan die route?”, ontmoet ik een schone dame die mij vermeld dat ik vlak bij Johanneshof ben aangekomen, nadat ik haar de weg had gevraagd.
“Lekker dan!” Met dit gegeven wist ik dat ik nog ongeveer 5 kilometer voor de boeg had, terwijl ik al een beetje heel veel moe was geworden.
Toen ben ik gaan zingen, “de paden op, de lanen in”, waarna ik de tekst verder niet meer wist.
Toch kom ik uiteindelijk op een pad wat ik herken en zakt de moed mij in de nieuwe, nog steeds niet ingelopen, au, au, wandelschoenen, omdat ik bij dat punt wist dat het nog een enorm eind lopen was. Daar heb ik toevallig nogmaals een ontmoeting met dezelfde dame, die mij beloofd bij de 3e keer te trakteren.
Omdat mijn benen op een gegeven moment dienst weigerden ben ik vermoedelijk verder gelopen op de stokken.
Supermoe kwam ik bij de parkeerplaats aan waar ik meteen zocht naar een aanduiding van de pijlenkleurbordjes. Nergens te vinden, dus reed ik met de auto naar de ingang van de grote parkeerplaats en daar zag ik een bordje, waarop vermeld stond, de groene pijlen 2,5 km, de blauwe pijlen 5 km, de oranje pijlen 12,5 km………………………maar echt, het voelde aan als 125 km!

Advertenties

22 thoughts on “Walk on

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s