WJD 2

‘Een heel fijne verrassing’
Dziendobry Polska! We zijn aangekomen in Polen! Zondagavond om 19.00 uur zijn we met iets meer dan honderd jongeren vertrokken vanuit Utrecht. Al snel kwam er foute muziek uit de speakers van de bus en hebben we lekker gedanst en gezongen. Ook werd er een gitaar tevoorschijn gehaald en begonnen we met de eerste lofprijzing van de reis. Daarna de lichten uit en proberen te slapen. Dat was nog wat, met z’n allen in een bus een lekkere positie proberen te vinden. Uiteindelijk heb ik gelukkig vier uur kunnen slapen, maar ik was een uitzondering. Toen ik mijn ogen opende reden we al in Polen! Om ons heen overal landbouwvelden en af en toe een leuk karakteristiek huisje. Het valt me op dat er veel meer kleur in de gebouwen wordt gebruikt, een heel gezellig gezicht! In Nysa aangekomen kregen we ontbijt op het seminarie en vervolgens gingen we met al onze bagage naar het hotel. Ja! Een hotel! Super chill. Dat had ik niet verwacht, maar het is wel een heel fijne verassing.

‘Wat een talentjes hier!’

Een, twee, drie, vier. Een, twee, drie, vier, jump, jump. In Nysa kregen we een danslesje! En daarna een rondleiding door de stad, verzorgd door Poolse jongeren en begeleid door geestelijken. De mensen zijn hier ontzettend gastvrij en ze zorgen ervoor dat we ons goed vermaken. Als afsluiting kregen we een ijsje! Lekker smullen. We sloten de dag af met een heilige Mis waarin WJD-deelnemers en -begeleiders de muziek verzorgden. Wat een talentjes hier! Ik heb met plezier mee gezongen.

‘Zeker weer doen’

Even een flashback, ik had verteld dat ik graag nog wilde biechten voor de WJD. Dat is gelukt hoor! Ik ben vorige maandag naar Heiloo geweest. Ben daar naar de heilige Mis geweest, heb gebiecht, en voor de paus gebeden en…! Ben door de heilige deur gegaan! Wat was dat een goed gevoel, helemaal opgelucht. Ik ga dat zeker weer doen!

Advertenties

10 thoughts on “WJD 2

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s