WJD 5

Janneke Al (links).

De Wereldjongerendagen (WJD) in Krakau zijn in volle gang. Zaterdag en zondag zijn de hoogtepunten van de WJD: de avondwake en de heilige Mis met paus Franciscus in de openlucht. Janneke Al (20) houdt voor Katholiek Nieuwsblad een reisblog bij.

In onderstaande bijdrage beschrijft ze het afscheid van haar gastgezin in het Poolse bisdom Opole, waar ze tijdens het voorprogramma van de WJD verbleef.
Elkaar gesteund

Ik ben super vroeg op, ik voel me niet zo lekker vanwege het slaaptekort. Maar na het aankleden krijg ik van mijn gastgezin thee om even op te warmen. Vandaag is de laatste dag in Opole bij ons gastgezin. Ons laatste ontbijt hier en de laatste keer dat we iedereen hier zien. Ik heb een zwaar gevoel in mijn lichaam. Onze koffers staan al klaar in de gang en als het tijd is om te gaan zie ik mijn Poolse moeder emotioneel worden. Tranen in haar ogen en ook ik begin te huilen. In vier dagen zijn we familie geworden. In vreugde en in verdriet hebben we elkaar gesteund en nu zien we elkaar misschien wel nooit meer. We maken nog een familiefoto en gaan naar de kerk om daar van de hele groep afscheid te nemen. Zodra we daar aankomen stromen de tranen over mijn wangen. Ik ga iedereen hier enorm missen. Ze waren zo gastvrij, lief en gezellig. Ik heb er geen woorden voor hoe ik het gevoel van de laatste dagen kan omschrijven. Het was een geweldige ervaring die ik nooit ga vergeten en die diep in mijn hart is genesteld

Advertenties

3 thoughts on “WJD 5

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s