Van genie naar dombo

Voor het eerst zonder alcohol van een onwijs gezellige paardenkoers te Heemskerk genoten.
Natuurlijk gegokt om wat spanning langs de baan te beleven.
En dit jaar voor het eerst op ‘trio’ gespeeld, wat voor mij totaal onbegrijpelijk was hoe dat werkte, dus liet ik de praktijk er maar op los en heb zodoende leergeld betaald, want ik won er niets mee.

Doordat ik vooraf zo met de trio bezig was, heb ik een domme fout gemaakt bij het ‘winnend’, waarbij je gewoon op het winnende paard gokt. En gok je op twee paarden, zoals het spreekwoord luid, dan heb je dubbele kans. Ik wist dit keer met een aan zekerheid grenzende waarschijnlijkheid dat paard nr.25 ging winnen. Toch nam ik de super favoriet nr.19 er ook nog bij. Treeske heeft groot vertrouwen in mij en vroeg voor haar ook  â‚¬10 in te zetten op nr.25

En zie, door al dat gegoochel met cijfers, schrijf ik per ongeluk bij winnend 2x nr.19 op en maar 1x nr.25.  Dom, dom, dom, dom! Er had 2x nr.25 en 1x nr.19 op moeten staan.

Nu zit ik dus ondanks geen alcohol toch nog met een kater, want Treeske heeft de volle winst en de dombo heeft niets en is zelfs zijn inzet kwijt. Al met Al, toch van de gezelligheid genoten en bovendien Treeske trakteert, heeft zij beloofd!

Advertenties

16 thoughts on “Van genie naar dombo

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s