Antwoord ministerieus !!!

Snel antwoord gekregen op mijn vorige log. Wel wat mysterieus van het ministerie, vandaar de koptekst.

Hieronder volgt een reactie op uw e-mail, waarin u vraagt of er iets gedaan kan worden aan de geluidsoverlast van motorfietsen, trikes en scooters en of hier gezien vanuit het milieu ook een uitlaatgastest aan gekoppeld kan worden.

Een bestuurder van een motorvoertuig, bromfiets of snorfiets mag daarmee geen geluidsoverlast veroorzaken. Bijvoorbeeld door een kapotte uitlaat of onnodig getoeter. De regels voor de geluidsproductie motorvoertuigen staan in de Wet geluidhinder. De uitlaat van het motorvoertuig moet een typegoedkeuring uitlaatsystemen hebben. Uitlaten met deze typegoedkeuring voldoen aan de wettelijke normen voor geluid. De politie kan ingrijpen als een motorvoertuig geluidsoverlast veroorzaakt. Bijvoorbeeld omdat de uitlaat niet goed werkt. Voor motoren en bromfietsen bestaat er geen apk, waardoor een lekke uitlaat dan ook niet geconstateert kan worden.

We hebben uw vraag ook doorgestuurd naar het ministerie van Infrastructuur en Milieu. Als het ministerie naar aanleiding van uw bericht aanvullende informatie wenst, neemt de betreffende afdeling contact met u op.
Blijft voorlopig nog een mysterie! Lijkt mij een scorend iets voor een verkiezingsprogram!

Wordt vervolgd???

Advertenties

8 thoughts on “Antwoord ministerieus !!!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s