Come back

Marja’s zwijmelen

Toevalligheden: Hoewel ik er niet in geloof, komen ze zomaar op je pad. Mei 2015 lag ik in een echtscheidingsprocedure die ik echt niet wilde. Maar als één partij absoluut niet verder wil, kun je er 10 advocaten op zetten, het is gewoon over. Voorbij!

Toevallig zette ik de autoradio aan en hoorde deze swingende song van The Equals.

https://youtu.be/5q3ALvb16EE

Advertenties

32 thoughts on “Come back

  • Zeker, de liefde groeit en groeit voor Treeske.
   Toch ben ik nog steeds afscheid aan het nemen van het verleden. Ik heb de echtscheiding ervaren in iets waarbij ik ALLES kwijt raakte uit het mooie verleden. Niet alleen de vrouw die ik zo lief had, maar ook het gezinsleven, mijn voorzichtig opgebouwde structuur die ik nodig achtte in mijn ziekte, het huis waar ik zo gelukkig was, de gezellige buurt en onlangs zelfs mijn vriendenfietsgroep die ik niet meer bij kan houden vanwege het verwerkingsproces. En dat allemaal vanwege in mijn ogen nog steeds één onterechte beslissing. Want er werd zelfs geen naastenliefde meer betoond! Wie laat een zieke aan zijn lot over?
   En natuurlijk heb ik de kinderen nog, die slechts sporadisch bij mij op bezoek komen, want ja, hun ‘gekke’ vader? Maar ook door hun drukke eigen leven natuulijk. Moeilijk vind ik ook de verjaardagen van de kinderen. Daar zie ik als een berg tegenop. En die van de jongste die nog bij haar woont en die ik zo lief heb, daar ga ik niet heen. Al met Al het verleden laat mij niet los, zo ook bij Treeske. Wij hebben dus nog vaak ondersteunende gesprekken met elkaar.
   Er waren er die zeiden, dat het veel te vroeg is voor een nieuw relatie maar dat spreek ik tegen.
   De toekomst gloort voor ons!

 1. Ach, wat sneu om te lezen … Door je scheiding alles kwijt raken…

  Ikzelf ben al bijna duizend jaar geleden gescheiden en een ding hebben hij en ik ons altijd voorgenomen: Ons kind mag er niet de dupe van worden. Tot op de dag van vandaag lukt ons dat goed… (en ja, ook ik ben door de scheiding heel veel kwijt geraakt maar heb dankzij de scheiding ook heel veel moois terug gekregen…)

 2. Heerlijk nummer, en ik vind het heel toepasselijk gekozen bij je verhaal.
  Scheiden doe je nooit voor je plezier, zelfs als je er zelf voor kiest. Ik prijs me gelukkig met een nieuwe liefde, maar ook met de manier waarop wij met onze vorige relaties kunnen omgaan: samen naar verjaardagen, en deels ook bij elkaar op verjaardag en contacten tussendoor.
  Als ik soms lees hoe ex-en proberen elkaar het leven zuur te maken, dan denk ik: je hebt er vooral jezelf mee… Verwerken moet je het uiteraard, maar dat is iets anders dan je vastklampen aan het verlies en terugwillen wat niet meer bestaat. Het verleden kun je niet veranderen, je kunt wel blijven waarderen wat goed was.
  Te snel iets nieuws beginnen? Dat is voor iedereen persoonlijk, en wij zijn daarin ervaringsdeskundigen. Bij jullie lijkt me het wel goed te komen!

 3. Ik heb geen scheiding meegemaakt, wel het overlijden van mijn vader. Mijn moeder bleef totaal ontredderd achter. Mijn vader nam haar veel uit handen. Uiteindelijk heeft zij maanden in een herstellingsoord gezeten.
  Mjn moeder en G.leerden elkaar kennen toen zij drie jaar alleen was. G. was ‘slechts’ twee maanden alleen. Allebei een relatie/huwelijk van 30 jaar achter de rug.
  Vanaf de eerste dag hebben wij hem welkom geheten in de familie. Mijn moeder bloeide op en daar waren wij blij mee. He geluk van je ouders is zo belangrijk.
  Nu mijn moeder is overleden zorgen wij voor G. Hij is ook onze vader.
  Er staat geen tijd voor verdriet of verwerking. Iedereen doe het op zijn eigen manier. Ik ben zo blij voor jullie. Heerlijk als je weer de liefde vindt. Geniet er van samen.

  Liefs Frederique

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s