Het raadsel van Zeist

Teruggekomen van een weekje vakantie werd ons Treeske blijde verrast met het geluid van een parkiet in haar huis. Verrassend was dat zeker omdat zij voor die tijd helemaal geen parkiet had, zo verzekerde zij mij. Maar Treeske een beetje kennende, is zij echt altijd alles kwijt, tot aan haar vissen in de vijver toe, die dan plotseling toch weer opduiken. “Wat het huis wegmaakt, geeft het ook weer terug”, is haar rotsvaste stelregel.

Toch snapte zij niets van dit geluid, wat ook geleek op het alarm bij een lege batterij in een rookmelder. Deze waren echter beide kortgeleden vervangen door de woningbouwvereniging, dus dat kon het niet zijn. Toch stopte ik een nieuwe batterij in een rookmelder en dat bleek afdoende te zijn. Tot vanmorgen! Wij bleven het gepiep horen, ondanks dat ik de batterij opnieuw uit het inmiddels omgedoopte ‘kreng’ had gesloopt.

Hiermee komen we op het volgende probleem. Treeske wil altijd alles snappen en dat vind ik een heel aantrekkelijke deugd in haar. Zij houdt bijvoorbeeld helemaal niet van goochelaars of illusionisten, want die snapt ze gewoon niet. Inventief begon zij daarom systematisch te zoeken naar het geluid, bijvoorbeeld, om de hoeveel tijd het kreng piepte. Wij beide waren er plotsklaps van overtuigd dat het geluid uit een bepaalde hoek in de kamer kwam, hoewel Treeske nogmaals duidelijk aangaf dat zij maar 2 rookmelders bezat. Steeds schoten wij beide in een onbedaarlijke lach. Toch speurden wij rond en raad eens wat ons Treeske vond? Een derde rookmelder achter de tv die ooit haar schoonzoon daar had neergelegd op de eveneens wit gekleurde tv ophangbeugel. Nou, toen gierden wij het helemaal uit maar wij hadden wel het raadsel van Zeist opgelost.

32 thoughts on “Het raadsel van Zeist

  1. Pingback: Framblij… – "Iris Papilio"

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s