Napijn

Half februari voor controle naar de tandarts geweest. Meteen het verzoek gedaan om mijn ondergebit te trekken, omdat ik al 6 jaar kampte met kiespijn. Wel, daar was de tandarts het niet mee eens, vanwege het feit dat een klikgebit niets was en ik daar spijt van zou krijgen. Dat woord spijt spreekt hij wat slissend uit, zoals alle woorden met een es. De kiespijn werd veroorzaakt door een zogeheten frame, wat bij elke kauwbeweging langs mijn kiezen schuurde.

Dus besloot hij n.a.v. de j.l. genomen foto’s, dat het beter was een goed passend frame te laten maken. Hij zou de irriterende kiezen licht behandelen, zodat deze geen pijn meer deden.

Vandaag was het zover. Eerst langs de mondhygiëniste. Daarna de tandarts. “Wilt u een spuitje?”, vroeg hij vals. “Doe er maar twee”, antwoordde ik gevat “en neem er zelf ook één”. Voordat ik mijzelf kon ontspannen prikte de beul al pijnlijk in mijn kaak. Goed ontspannen helpt n.l. heel goed, je voelt de prik amper en je bent nadien vlug onder verdoving. Enthousiast begon hij te boren en te kotteren in mijn linker kies. En was daar zo klaar mee. Toen een kwartier lang in mijn rechter kies en als hij daar mee klaar is, voel ik met mijn tong dat er nog maar een klein randje van overeind staat. Gloeiende, gloeiende, het zal wel nodig geweest zijn maar waarom zag hij dat niet op de foto? Bij het vullen van de kiezen waarschuwde hij mij dat ik er nog wel een aantal dagen flinke napijn aan over zou houden. “Ook dat nog”, dacht ik. Daarna werd er een soort wasvorm op mijn ondergebit gedrukt waar ik keihard op moest bijten. Toen dat uitgehard was, werd daarop een pasta gesmeerd die ik opnieuw in mijn mond kreeg en die minstens 2 minuten moest uitharden voor de definitieve vorm. Uiteindelijk kon ik de stoel verlaten en mocht naar de wachtkamer. Na 5 minuten werd ik naar binnen geroepen om overleg te plegen over de rekening. Ik bleek volgens hem niet voor alle kosten verzekerd te zijn. Want een kroon en nieuw frame kosten veel geld. Nu heb ik last van dubbele napijn.

Advertenties

28 thoughts on “Napijn

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s