Santiago de Compostela

Vandaag in de bedevaartplaats Santiago de Compostela vertoefd. Hoewel het in het verleden om een echte bedevaartsoord ging is het heden ten dage meer een eindpunt van een bezinningstocht geworden, te voet of op de fiets. De afstand daarvan mag je zelf bepalen over de eeuwenoude voetpaden die naar de stad leiden. De Jacobsschelp is een herkenningsteken van de bedevaartgangers, die de laatste kilometers de weg wijzen door de stad heen.

Of een koperdief wil hen op een dwaalspoor brengen?

De enorm grote kathedraal zat afgeladen met mensen om de H. Mis bij te wonen.

Terwijl verderop een plein een groep mensen van de charismatische vernieuwing olv een priester hun eigen dienst hielden.

Ik kwam nog een paar pelgrims tegen van de organisatie pink ribbon die haast niet meer konden lopen van de blaren op hun voeten. En een geit!

Advertenties

20 thoughts on “Santiago de Compostela

 1. Jullie reis is een feest van herkenning, op veel plaatsen heb ik ook vertoefd. Waren jullie in Fatima ook ’s avonds bij de kaarsenprocessie? Heel indrukwekkend. Ik heb die paarse boom nog even opgezocht in mijn reisverslag, was toen de naam gaan vragen bij mensen, het is de ‘jacaranda’ en bloeit inderdaad alleen in mei. Terug naar vandaag, is er nog met het grote wierookvat geslingerd?
  Gaan jullie nog “even” naar la Coruña? Om de oudste vuurtoren te beklimmen voor een prachtig
  uitzicht? Wat veel indrukken hè op zo’n rondreis, fijn dat jullie je lezers/volgers laten meegenieten .
  Wens jullie een hele goede voortzetting op deze fijne vakantietrip.
  Hartelijke groet, Mieke

  • Beste Mieke, wij hebben geen kaarsen processie in Fatima gezien, terwijl het terrein grotendeels vol lag met kaarsvet vanwege de heiligverklaring van Francisco en Jacintha een week tevoren.
   Het wierook vat wel gespot, maar wij waren ‘voor het zingen de kerk ui t’ ivm de prikkels die ik kreeg van het enorme geroezemoes wat niet hoort in een kerk.
   Blij dat we buiten de charismatische beweging nog tegen kwamen was heel apart. Er werd door een jonge moeder zo mooi gezongen en dan de kinderen op een gitaar spelen. Weergaloos!
   Misschien de vuurtoren aandoen want we gaan de kustweg volgen die mooi schijnt te zijn tot aan Bilbao.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s