De heer

De heer Ruyssenaars, u zult hem waarschijnlijk niet kennen? Ik wel. Hij kwam regelmatig auto onderdelen kopen bij het garagebedrijf waar ik destijds werkte. Ik hielp hem altijd keurig netjes omreden dat hij zeer beschaafd Nederlands sprak vanuit het Haarlemse. Hij bezat zelf een klein eenmans-autobedrijf. Zijn rijkgevulde vocabulaire stond haaks op de kledij die hij droeg. De enorm vuile lichtblauwe stofjas met een afgescheurde jaszak en een jasslip in zijn broek gepropt, nodigde een collega van mij uit om hem te imiteren tijdens zijn bezoek aan de balie bij mij. Diegene liep dan achter hem langs, met tot overmaat van ramp een broekspijp in zijn sok. En terwijl de heer Ruyssenaars zijn bestelling deed, diende ik mijn lach daarbij in te houden. Had ik de factuur opgemaakt dan trok hij zijn enorme grote zwarte portefeuille met daarin letterlijk, en misschien ook wel figuurlijk, zwart geld. Ook mijn baas vroeg mij aan het eind van de dag bij het opmaken van de kas, “Ruyssenaars is zeker weer langs geweest?”

Advertenties

21 thoughts on “De heer

  1. Heel beeldend…. ik zie het zo voor me.

    Lang lang lang geleden toen ik nog bij de bank werkte hadden wij een ‘zwerver’ als klant. Hij zag eruit als een zwerver, woonde als eentje en rook ook als eentje… .brrrrr maar hij was wel de rijkste klant die we hadden…. onvergetelijk die man, hij verkocht op elke markt zijn hond, die dan wegliep en bij hem terugkwam….

  2. Mooie herinneringen haha beeldend beschreven zag het zo voor me…..wij kregen vroeger in de winkel een man die verkocht koeien en schapenvachten. Had ook bedrijf daarin huiden verwerken. Dikke vent, dikke sigaar in zijn mond en een dikke portefeuille vol geld. Hij verloor eens 1000 gulden in mijn winkel. Of het uitproberen was of niet zal ik nooit weten maar ik riep hem wel van u verliest wat… even dacht ik zou ik………ben ook maar een mens

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s