BakkenJan

Sinds het huisafval hier gescheiden wordt opgehaald, heb ik werk in overvloed. Voorheen ging alles hierin en vervolgens in de grijze kliko. Nu is dat enkel voor het zogeheten restafval.

Het glaswerk en de batterijen scheidden wij al veel eerder.

Nu ligt het allemaal anders en ik heb mijzelf daarom de zeer moderne naam, BakkenJan toebedeeld. In totaal, buiten de prullenbakken om, staan hier nu 5 verschillende afvalbakken. De gemeentereiniging zou er trots op zijn.

De kleine grijze bak dient voor de stank afdeling, b.v. visafval, chinees verpakkingen, snackbar verpakkingen, enz. De oranje bak is voor plastic en zuivel verpakkingen. De blauwe voor papier en de groene voor gft-afval.

Om de restafval plus de inhoud van de grijze minibak te dumpen, loopt BakkenJan naar een 300 meter verderop gelegen ondergrondse container die ik met mijn speciale pas kan openen. De andere bakken dien ik beurtelings, volgens een moeilijk te begrijpen schema, op steeds andere dagen ’s avonds op de stoep zetten.

Nu een hot item! Hoe mikt BakkenJan het verschillende afval in de juiste bakken tijdens de pikdonkere dagen voor en na kerst? Tatarataaaa, daar wist Treeske een oplossing voor. Zij bestelde bij Wish, voor slechts € 2 bij ons thuis aangeleverd, een superleuke camouflage muts, met…….

Ik voel me nu net een beetje, Lampje, van Willie Wortel.

Advertenties

22 thoughts on “BakkenJan

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s