Schijt aan!

Er viel een paarse enveloppe in de bus voor een bevolkingsonderzoek betreffende darmkanker.

Nu heb ik daar helemaal geen last van maar was wel nieuwsgierig hoe het in zijn werk ging. De eindeloos lange beschrijving kan ik kort samenvatten. Put the poep on the paper en steek met ferme prikken een speciaal stickje in drol. Hoe minder poep, hoe beter het onderzocht kan worden. Zodoende veegde ik het puntje van de stick af tussen duim en wijsvinger, omdat ik er een hele drol mee uit de pot hees. Vervolgens de stick in het buisje stoppen en in een retourenveloppe terug sturen. Wel, ik kan je nu al vertellen, dat is eens maar nooit meer! Hulken maak je niet zomaar gek, dat waren ze allang.

Advertenties

25 thoughts on “Schijt aan!

  • In Nederland krijgen 6 op de 100 mensen darmkanker.
   De meeste zijn 55 jaar of ouder.
   Op de langere termijn kan dit 2400 van de 7000 sterfgevallen eraan voorkomen.
   En ik behoor tot die meerderheid.
   Krijg ik het evt wel, dan laat ik er geen flikker aan doen.
   Want dan mag ik naar de hemel.
   En dat is mijn levensdoel.

 1. 😀 😀 Zo te zien stink je behoorlijk want het glas is al gebarsten, haha.
  Lust je ook een broodje poe-hoep? (Deze vuist op deze vuist…)
  Lieve groet ♥

 2. Jij bent toch heel wat verder gegaan dan ik, Jan – bij ons is hij ongeopend, met schone handen dus en een goed gevoel, in de vuilnisbak verdwenen. Ik meld me wel wanneer ik me niet goed voel. De ziekenhuizen hebben het al druk genoeg.

 3. Misschien ben ik ook wel licht fatalistisch, kan ik me permitteren op mijn leeftijd denk ik. want over het algemeen geldt, hoe ouder je bent hoe minder agressieve kankersoorten . Omdat ik toch niet van plan ben m’n laatste levensjaren te vergallen met operaties, bestralingen en chemokuren laat ik dit onderzoek aan me voorbij gaan. Kwaliteit boven kwantiteit wat mij betreft.

 4. @Mrs Brubeck en @Jan: ik heb niet de pretentie noch de specifieke kennis omtrent mijn reacties hierboven (behalve dan het feit dat ik mijn eigen keuze gemaakt heb) en kan daarom niet beoordelen of de feiten die Mrs Brubeck noemt werkelijke feiten zijn of niet. Daarom neem ik graag het zekere voor het onzekere en verzoek ik bij deze aan Jan de Hartelijke Hot Hulk om mijn reacties onder dit artikel te verwijderen.

 5. Het belang van het onderzoek is duidelijk, maar gelukkig kan iedereen hier in Nederland zelf beslissen of hij of zij er aan mee doet. En Jan, ik heb dezelfde keus gemaakt als jij voor dit keer, mocht ik er over 2 jaar anders over denken is het prima en mocht ik binnen 2 jaar toch darmkanker blijken te hebben, accepteer ik dat, omdat ik nu bewust gekozen heb.

 6. Darmkanker is toch een wreed fenomeen. Het is maar beter om niet eigenwijs te zijn en gewoon dat zakje op te sturen, lijkt me. Maar ook goed dat iedereen zijn/haar eigen afweging kan maken.

 7. Ik heb ook lang getwijfeld hoor maar toch ingestuurd al twee keer inmiddels en beide keren goed. Tja het is lastig met die dingen wel of niet doen. Net zoals met griepprik die doe ik dan niet. En dan hoor je later dat het precies niet werkt voor de griep die heerst.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s