Overleden

Mijn grote vriend is op 90 jarige leeftijd overleden. Hij was missionaris bij de orde van Mill Hill en lang werkzaam in Kameroen. Na zijn zware tropenjaren waarbij hij meerdere malaria aanvallen overleefde, kwam hij als eerste mens bij de verschrikkelijke ramp van het Nyosmeer aan. http://nl.gowikipedia.org/wiki/Nyosmeer Daarna kwam hij in zijn ‘rustjaren’ in de Apostel kerk te Beverwijk werken. Verleden jaar vertrok hij naar het rusthuis van Mill Hill in Oosterbeek, waar ik hem afgelopen januari nog bezocht.

Vandaag wordt hij daar begraven. R.I.P. lieve pater, je was een échte man Gods.

Advertenties

43 thoughts on “Overleden

  • Dank je wel!
   Het was echt verschrikkelijk!
   Zijn huis hulp Antoni was hem vooruit gegaan. Toen hij daaraan kwam dacht hij dat zijn hulp ook gestorven was. Na herhaaldelijk roepen, kreeg hij antwoord. De jongen, die later ook priester werd, was begonnen met de doden te begraven. Die doden lagen of zaten precies nog in de houding waarin zij stierven. Net als in Pompeï bij de vulkaan de Etna.
   De mooiste en troostende tekst die pater Nielen altijd sprak na de communie uitreiking was, “degene die van dit brood eet zal eeuwig leven!”

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s