De eerste rit

Vandaag voor de eerste keer op de

gestapt met mooi weer. Eerst naar Amersfoort en daarna naar Leusden.

Vervolgens flink verdwaald en kwam ik uiteindelijk bij Barneveld.

Ik was toch blij dat er geen Maastricht stond op dit bord. Naar de zon kijkend sloeg ik daar rechtsaf en kwam op een lang stuk tegen de wind in, bij Renswoude terecht. Daaraan gekomen keek op google maps welke kant ik het beste op kon gaan en kwam wat later bij Scherpenzeel.

Ik keek daar naar de donker wordende lucht links van mij en controleerde even de buienradar. Die gaf aan dat er buien aankwamen. Ik heb daar een gloeiende hekel aan want daarvan word ik altijd nat en koud. Bovendien is de kans op een lekke band veel groter en het betekent dat ik mijn fiets moet schoonmaken. Dus ik appricieer droog weer. Na Scherpenzeel kwam ik in Woudenberg en vandaar uit weet ik de weg naar huis. Ik reed zo snel mogelijk en voelde daardoor mijn benen verzuren. Bij de beklimming van de berg bij de piramide van Austerlitz, ben ik halverwege gaan lopen om de enorme verzuring eruit te krijgen. Als ik boven ben, stopte er een achterop komende wielrenner naast mij en vroeg of ik pech had. “Jazeker”, antwoordde ik hem, “misschien kun jij helpen mijn benen te repareren?” Hij schoot in een onbedaarlijke lach en reed hoofdschuddend door. Daarna ben ik rustig naar huis gepeddeld. Daaraan gekomen mijn prestaties bekeken, waar ik alleen tevreden was met de opgerookte calorieën.

Als ik na het douchen beneden kom, zie ik tot mijn grote geluk een natte weg buiten. Heel erg tevreden over de fijne en droge rit, rust ik nu lekker uit.

Advertenties

28 thoughts on “De eerste rit

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s