Stem gewonnen

Eindelijk weer eens wat met mijn stem kunnen doen vandaag. Aangezien ik geen zangstem heb maar meer een brulstem, deed ik mijn mond niet open bij de gezangen vanmorgen tijdens de H.Mis. Er was trouwens een stembureau ingericht in de pastorie, zodoende heb ik daar mijn stem laten gelden. Zoals waarschijnlijk velen onder u kun je in Nederland volgens de democratie op heel veel partijen stemmen. Nu mocht ik daar trouwens meerdere keren stemmen. Voor Trees mocht ik ook stemmen en voor een of ander re-fe-ren-dum. Nu wist ik niet wat een referendum betekende, dus dat heeft iemand uitgelegd aan mij. Wat ik ervan begreep, bleek het iets van een volksstemming te zijn. Daaruit concludeerde ik dat al die politieke grootverdieners, niet de verantwoordelijkheid kunnen nemen om hun taak naar behoren te kunnen uitvoeren, dus ik heb NEE gestemd.

Excuses, ik werd even onderbroken door de buurvrouw die wilde gaan bridgen maar degene die haar op kwam halen, kreeg haar auto niet meer gestart. En aangezien ik ‘Hulk in de huishouding’ ben, heb ik haar even geholpen met als resultaat, er gewoon gebridged kan worden.

Gelukkig kreeg ik een stemvork erbij in de vorm van een rood potlood. Dat zoiets nog steeds niet digitaal kan, terwijl wij in 1968 al op de maan stonden, begrijp ik niet. Ik had al iets in de couranten gelezen waar alle partijen voor stonden. Nou, niemand stond er voor, want er was nog niet gescoord. Dus keek ik naar de plaatjes en hun persoonlijke interesses. Nou, die van het CDA, waar ik nog weleens op stem sinds boer Koekoek verdwenen is, had een hoofd als een VVD-er. Die was twee keer zo dik als de rest van de deelnemers. Lang verhaal kort, die van de SGP had nog enigszins normen en waarden in zijn pakket. Bovendien zit hij vaak op de racefiets en dan heb je algauw mijn stem gewonnen.

Advertenties

16 thoughts on “Stem gewonnen

  • Ik stemde bijna op Treesje!

   Over een fietsplan weet ik niets maar ben wel van plan zo direct op de fiets te stappen.

   De betreffende mevrouw heeft een Renault automaat. Er was werkelijk geen beweging in te krijgen, alles stond geblokkeerd. Op mijn vraag, waar die gleuf voor diende in het dashboard, zei ze, voor de sleutel. Zij haalde die vervolgens uit haar tas en duwde mij een soort rechthoekige plaat in mijn handen. Ik duwde het ding in de gleuf en kon de auto toen gewoon starten.

   Ehhh…… ik ga nu fietsen. 😉

 1. Ik moest gister zo hard lachen bij het lezen van je stukje, dat ik maar opgehouden ben met lezen. Ik stoorde de vrede in de huiskamer, waar ook huiswerk gemaakt word, vandaar.

  Wij ook gestemd, ik was het helemaal vergeten door het overlijden van mijn schoonvader, maar we moesten ook eten dus meteen maar even stemmen.

  Mijn moeder vroeg nog op wie ik had gestemd. Ik schaamde me toch te zeggen SGP, want zo heeft ze me niet opgevoed (wij waren thuis VARA-rood-PvdA met Oosterse spirituele neigingen), maar gelukkig kon ik wel zeggen dat ik gestemd heb op een vrouw, want wij zijn één van de gemeenten met een SGP-vrouw op de lijst. Niet op een verkiesbare plaats (8) maar je geeft toch een boodschap af.

  Gegroet en hier gaat het verder wel goed hoor. We zijn er voor elkaar en er is ook een hoop rust.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s