Op de bank slapen

Vandaag getracht een snelle route van Zeist naar Nieuwegein te zoeken om daar op de Lekdijk te komen. Dat lukte mij wonderwel en met een uurtje stond ik op de Lekboulevard.

Om niet dezelfde route terug te fietsen, heb ik de Lekdijk in zuidelijke richting verder gereden. In eerste instantie ging dat nog goed maar ik kreeg langzamerhand hele slechte zwaar verzuurde benen. Moeizaam ploeterde ik naar Dorestad. Tegenwoordig heet dat Wijk bij Duurstede, om mijn voorvader te bezoeken.

Mijn voorvader was in het echt iets kleiner en bovendien heel lieve Noorman. In Dorestad begon het te regenen, dat is nu echt mijn ideale fietsweer, want dan fiets ik op boze adrenaline keihard. Echter, vandaag niet! Mijn benen deden loeizeer, dus op een licht lopende versnelling richting Odijk gereden. Mensen op elektrische fietsen reden mij gewoon voorbij, zo vreselijk snel ging ik. De weg werd natter, ik kouder en mijn humeur………! Daarbij ga ik altijd omdenken en zeg tegen mijzelf, “wat is fietsen in de regen met zere benen toch enorm fijn!” Daarna zag ik de snelheid op de teller onmiddellijk weer oplopen. Vanaf Odijk schakelde ik naar mijn kleine voorblad om ‘uit te rijden’, waardoor ik niet thuis zou komen met zere benen.

Nou, dat hielp dit keer voor geen meter, zodat Treeske mij op haar rug de trap optilde, alwaar ik onder een hete douche ben gestapt. Nu ik dit schrijf doet alles mij zeer, daarom 🎶slaap ik vannacht maar op de bank schat.🎶 Ik krijg mijzelf niet de trap op gehesen en Treesje ligt er al in. Leuk hé fietsen! Ach, het is een probleem dat alle jaren terugkomt, een keer rijd ik gewoon altijd super slecht.

Advertenties

16 thoughts on “Op de bank slapen

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s