Het grote Hulk geheim

Het volgende durf ik bijna niet te verklappen. Toch doe ik het. Alstublieft niet verder vertellen hoor? Ik heb zwemvliezen! Blijkt syndactylie te heten.

En het grote Hulk geheim is………….ik kan niet zwemmen.

Advertenties

21 thoughts on “Het grote Hulk geheim

  • Syndactylie komt tussen de tweede en derde teen vrij vaak voor. Het is geen handicap.

   Syndactylie bij de handen
   Syndactylie is het verschijnsel dat naast elkaar gelegen vingers of tenen aan elkaar vastgegroeid zijn over (een deel van) de lengte. Het woord is afgeleid van het Griekse syn, ฯƒฯ…ฮฝ- ‘samen’, en dactylus, ฮดฮฑฮบฯ„ฯ…ฮปฮฟฯ‚, ‘vinger’.

   Bij cutane syndactylie is de huid tussen de samengegroeide vingers of tenen niet gescheiden. Bij benige syndactylie kunnen botdelen ook aan elkaar vastgegroeid zijn. Bij syndactylie heeft in de foetale ontwikkeling de scheiding van de vingers of tenen onvoldoende plaatsgevonden.

   Syndactylie is bij mensen een relatief vaak voorkomende aangeboren afwijking: ongeveer 1 op 3000 mensen wordt ermee geboren. Het verschijnsel doet zich meer voor bij mannen dan bij vrouwen. De oorzaak kan een verandering in het erfelijk materiaal zijn. Syndactylie die niet met andere afwijkingen gepaard gaat, is vaak erfelijk.[1]

   Syndactylie hoeft echter geen afwijking te zijn: Bij bijvoorbeeld dolfijnen of walvissen zijn alle vingers van de handen vergroeid tot een voorvin, ook dit wordt syndactylie genoemd.

   Jozef Stalin, de Russische dictator, had syndactylie. Twee van zijn tenen waren vergroeid.[2]

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s