Long time no see

Na het twee keer lezen van het boek van Allan Carr, ‘Stoppen met roken’, kon ik echt stoppen met roken destijds. Wat was dat letterlijk en figuurlijk een opluchting. Ik kon al na 4 dagen mijn longen vol met lucht zuigen, want voordien stokte dat halverwege. Ik kuchte en stonk niet meer, bovendien had ik geen last meer van knetterende hoofdpijn, waar ik 2x per week last van had.

Daarna kwamen echter langzaam maar zeker de kilo’s eraan. De bipolaire stoornis met de daaraan gekoppelde medicatie, zorgde voor een enorme groeispurt. Sinds ik CBD-olie gebruik, viel ik voor het eerst in mijn leven af. Maar dat stokte plotseling na 6 kilo en dat vond ik jammer.

Toen kreeg ik het boek van Henriëtte Verkoelen onder ogen en wat ik daar in las, deden de schellen van mijn ogen vallen. Zij schreef in dat boek, ‘Echt afvallen doe je zo’, dat je enkel dmv koolhydraten groeit. En dat voedingsvet GEEN lichaamsvet is en wordt. En ook de nieuwe slogan daarin schreef, ‘snoep verstandig, eet GEEN appel’. (3 suikerklontjes) Zij legde uit, dat als ik bijvoorbeeld een bord pasta eet, waar veel koolhydraten in zitten, best wel mag eten. Maar ga daarna niet op de bank zitten want dan worden dmv lichaamsprocessen, de pasta omgezet in lichaamsvet. Simpelweg omdat mijn spieren niet vragen om de pasta, die inmiddels glucose is geworden, te gaan verbranden, waardoor er lichaamsvet wordt aangemaakt. Als ik echter na de pastamaaltijd een paar uur op de racefiets ga rijden, wordt de glucose wel verbrandt en groeit mijn buikje niet.

Nu wordt je eigenlijk bij veel voedingsmiddelen besprongen door koolhydraten. Maar evenzovele voedingsmiddelen bevatten geen of weinig koolhydraten. Zoals bijvoorbeeld vlees of vleeswaren, vis, kaas, zuivelproducten, groenten, vruchten, noten en eieren. Van die laatste mag je er wel 2 per dag.

Zodoende ben ik overgestapt op andere voeding. Ontbijt: Yochurt met een eetlepel havermout, gebroken lijnzaad, havermoutzemelen en een beetje kaneel. Lunch: 2 koolhydraatarme boterhammen (die lekkere van het Stoepje op de markt) met kaas en zoetbeleg. Diner: De helft minder aardappelen, veel groente en als toetje yochurt met een eetlepel havermoutzemelen en gebroken lijnzaad. Tussendoor een sinaasappel en veel water. Ook zwarte koffie en thee sla ik niet over. ’s Avonds eet ik vaak niets of een paar walnoten.

Ik eet als gezonde Hollander best weleens een patatje met dubbel mayonaise, want in dat laatste zitten amper koolhydraten. Dus heel af en toe een snack ontzeg ik mij niet. Gemiddeld val ik zonder sporten bijna 3 ons per dag af!!!

Long time no see! Ik tikte voorheen tegen het alarmnummer aan. 😉

Als je snel wilt afvallen, neem dan tussen de 50 tot 100 koolhydraten per dag. Wil je langzaam afvallen, neem dan 100 tot 150 koolhydraten per dag. Wil je groeien? Bel mij? Ik weet namelijk hoe dat moet. 06 1234567890

Zoek de verschillen?

Eerst een gezond brein, daarna een gezonder lichaam.

Advertenties

20 thoughts on “Long time no see

 1. Goed man, gefeliciteerd.

  Je weet dat gewicht mij niet boeit dus wat dat betreft eet ik wat ik wil.. sporten doe ik niet dus dan zouden de kilo’s er wel bij komen… maar ja ik ben sinds mijn ‘dieet’ van oktober 2016 anders gaan eten om minder last van mijn darmproblemen te hebben en dat werkt dus dat telt.
  Daarnaast sinds juni 2017 de cbd en ben ik inmiddels 10kg kwijt. Vind het best zo. Mijn geest is weer gezond, mijn lijf (helaas) niet maar oke het zij zo…beter een ziek lijf en een gezonde geest dan andersom.

 2. Ziet er goed uit. Ik ben niet zo van Allan Carr ben meer van de cold turkey in eens stoppen met roken ging bij mij zonder problemen. Hij heeft trouwens ook een boek geschreven “en dan nu afvallen”. Ben voor mijn werk al bij zoveel eet coaches geweest waar ik vaak weer dezelfde mensen jaren later terug zag die zo snel waren afgevallen destijds. Blijft moeilijk. Ben nu gestopt met snoepen, cappuccino’s en nog wat dingen. Gaat langzaam maar merk wel dat er wat af gaat. Heb geen weegschaal al jaren niet meer…..bevalt me prima

  • Ja meisje, het is een grote positieve vloed in mijn leven. Ik snap gewoon niet waar ik dit aan te danken heb?
   Na 10 jaar alle dagen kiespijn te hebben gehad, kan ik nu mijn tanden weer met tandpasta en elektrisch poetsen.
   Ben nu helemaal kiespijnvrij!
   Inmiddels 11 kilo afgevallen in 4 maanden.
   Energie voor 10.
   We gaan vanavond, aan het begin van de Maria maand, de speciale kaars aansteken in de kerk, als dankoffer voor mijn genezing.
   Ik ga daar ook voor jou bidden.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s