Top weekend

Omdat Treeske door haar dochter was uitgenodigd om de musical, Soldaat van Oranje te gaan zien en daar ook zou overnachten, heb ik bij mijn broer gelogeerd om vandaar uit mijn kinderen en kleinkinderen te bezoeken. Zaterdagochtend naar een fantastisch leuke voetbalwedstrijd van mijn 8 jarige kleinzoon gekeken. Hij scoorde drie keer en voerde daarna verschillende dansjes op. Zo leuk! Ondertussen fijn met mijn dochter gesproken.

Vervolgens mijn tweeling dochters bezocht en met het mooie weer heerlijk in de tuin vertoefd. Zij wonen driehonderd meter van elkaar. Dat was gewoon super gezellig! Toen terug gefietst naar mijn logeeradres waar ik op pizza’s tracteerde van zoonlief zijn pizzaria, die wederom voortreffelijk smaakten.

Op zondag wilde ik dolgraag weer eens met mijn oude fietsploeg door Noord-Holland toeren en wij deden een rondje Schagen. Bij de start moest ik mij opnieuw aan hun voorstellen want zij herkenden mij niet meer aan mijn stralende gelaat, vanwege het herstel van mijn ziekte. Heerlijk gefietst met natuurlijk weer heel veel lol onderweg. Jammer dat zij er niet allemaal waren maar hier zit de harde kern.

Na een harde lange rit met flink wat calorieën verbruik

ben ik meteen doorgefietst naar mijn oudste zoon, waar ook mijn andere twee dochters aanwezig waren. Mijn kleindochter had opa nog nooit in zijn flitsende wieleroutfit gezien en bleef mij maar aankijken. Zij had net leren fietsen en tijdens haar demonstratie daarvan nodigde zij mij uit voor een wedstrijd. Vermoeid hees ik mijzelf op de racefiets en verloor vervolgens de wedstrijd, die gefilmd werd door haar moeder maar dat houd ik privé.

Toen vertelde ik nog tegen haar een spannende anekdote, die bij groot en klein altijd inslaat als een bom. Daarbij vertel ik, dat ik ooit eens zo een honger had en omdat ik niets te eten had, daarom mijn spierballen maar had opgegeten. Daarna vraag ik of de kinderen hun spierballen willen tonen, waarop ik vervolgens de mijne toon, die dus niet verschijnen omdat ik ze had ‘opgegeten’. Wat ik daarbij wel aan hen vraag is goed naar mijn buik te kijken als ik de spierbalbeweging uitvoer. Ik laat daarbij dan mijn buik opzwellen, zodat het net lijkt of dat daarin mijn spierballen zitten. En bij de discussie die daarop volgt, hou ik steevast vol, dat ik ze ooit heb opgegeten. Heerlijk om zo opa te spelen! En op de vraag van mijn jongste dochter, “hoe verzin je het?” antwoord ik haar wijs, “ik ben wel je vader, hé!” Daarna nog heel gezellig met elkaar gesproken.

Vervolgens terug naar mijn logeeradres, gedoucht, koffers gevuld en in de auto geladen, fietsen op de drager gezet, soepje gegeten en zo vlug mogelijk naar Treesje gereden, die ik zo erg gemist had.

Al met (Jan) Al, een top weekend gehad.

Advertenties

11 thoughts on “Top weekend

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s