Mantelpakjes

Ik ga nogmaals reclame maken op mijn blog. Ik koop graag bij een wielerzaak de benodigde fietsspullen, die ik nodig heb om mijn hobby goed en veilig uit te oefenen. En ik niet alleen, de firma Mantel geeft goede service, hebben onnoemelijk veel op voorraad en je hebt het snel in huis voor best wel redelijke prijzen.

Ooit verschenen er een paar fietsmaten van mij aan de start in een nieuwe outfit.

Dus noemde ik die outfits meteen Mantelpakjes.

Vorige week reed ik met de mountainbike op het Zeister parcours. Toen ik diep in de finale een ijzingwekkend steile heuvel beklom, hoorde ik mijn versnellinsapparaat uit zichzelf schakelen naar een zwaarder verzet. Daardoor kwam ik tot stilstand, omdat ik al bijna geen snelheid meer had. Ik klikte razendsnel uit mijn pedalen (de schoen zit n.l. vast in het pedaal) daarmee voorkwam ik een val van minimaal twintig meter naar beneden over de rand van het pad. Ik ben toen verder de helling naar boven opgelopen en vandaar weer verder gefietst. De oplossing van het probleem van het mis schakelen zit in dit Mantelpakje.

Jullie ook! 😉

Een schakelapparaat met de onuitspreekbare Franse naam, derrailleur. Van dat woord raak ik altijd in de knoop, geen wonder dat ik er schakel moeilijkheden van krijg. Mijn oude derrailleur was dus versleten en ging daarom een eigen leven leiden, die zijn baas niet wilde. Zodoende ging ik even sleutelen, om in de toekomst weer veilig te kunnen mountainbiken.

Splinternieuw onderdeel op een oude fiets die ik ooit van de sloop redde.

Advertenties

12 thoughts on “Mantelpakjes

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s